Over Ons

Het online OV Reizigerpanel Brabant is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, Arriva, Veolia Transport en het Reizigersoverleg Brabant en wordt beheerd door Moventem.

Om het openbaar vervoer in Brabant optimaal af te stemmen op de wensen en eisen van de reizigers, is het belangrijk om goed te weten wat de mening is van de reiziger over de dienstverlening. Mede daarom is dit online OVpanel-brabant.nl ontwikkelt. Voor jou als reizigers is dit de kans om je mening te geven en mee te denken over verbeteringen in het openbaar vervoer. Voor de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders een uitgelezen mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van  jouw ideeën en suggesties, zodat de dienstverlening (nog) beter aansluit op de wensen van de reizigers.

  • De Provincie Noord-Brabant voert het openbaar vervoersbeleid uit. Tot 2015 heeft de provincie de concessies verleend aan de vervoerders Veolia Transport en Arriva. Arriva Nederland verzorgt het busvervoer in De Meierij en Oost-Brabant. Veolia transport verzorgt het busvervoer in de regio’s Midden- en West-Brabant. Het Reizigersoverleg Brabant is de regionale belangenorganisatie voor reizigers in Brabant. Het Reizigersoverleg Brabant geeft de reiziger een stevige stem.  
  • Moventem is als een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau, gespecialiseerd in het verzamelen, analyseren en vertalen van  markt-, klant- en bedrijfsinformatie. Moventem heeft zichzelf ten doel gesteld om opdrachtgevers te faciliteren bij het nemen van de juiste beslissingen, om zo hun organisatie verder te brengen. Samen bouwen vanuit een duurzame en maatschappelijk betrokken overtuiging.